Felhasználói kézikönyv

Örömmel és megtiszteltetéssel tölt el bennünket az, hogy ellátogatott a MAGYARRÉGIÓ honlapjára. Itt megtalálja a honlap használatához szükséges információkat. ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––--

A HONLAP TARTALMA

Az országos információs portál információkat tartalmaz egész Magyarországról, ezeket pedig öt kategóriába osztja: városok, falvak, iskolák, turizmus és vállalatok. Az egyes kategóriákban általános információkat és képeket is talál. Hozzáadni, ill. változtatni a MAGYARRÉGIÓ portál tartalmán csakis a regisztrált felhasználók tudnak. Ezért, amennyiben szeretné és módjában áll kiegészíteni a portált turisztikai információkkal, aktualitásokkal, rendezvényekkel, fényképekkel vagy kommentárokkal, kérjük regisztráljon az oldalra. A városok és falvak prezentációihoz csakis a város/falu önkormányzata tud egyéni jelszóval hozzáférni. A hozzáférhetőségi adatokat saját kérelmezésre /magyarregio@magyarregio.hu/ küldjük el e-mailben az önkormányzatoknak!

INFO A VÁROSOKNAK, FALVAKNAK

Az Önök városi/falusi prezentációja fel van töltve! Változtathatják. A városok és falvak prezentációihoz csak a város/falu önkormányzata tud egyéni jelszóval hozzáférni. A hozzáférhetőségi adatokat saját kérelmezésre küldjük el e-mailben az önkormányzatoknak!

HOGYAN REGISZTRÁLJON?

Mindenki, aki szeretné kiegészíteni a portált turisztikai információkkal, aktualitásokkal, rendezvényekkel, fényképekkel vagy kommentárokkal, szükséges, hogy regisztráljon az oldalra. A regisztráció nagyon egyszerű. A REGISZTRÁCIÓ ikonra kattintva, amelyet a portál fejlécén talál, egy egyszerű formanyomtatvány jelenik meg, melyet ki kell tölteni. Az adatok kitöltése után Ön ideiglenes jelszót kap arra az e-mail címre, amelyet feltüntet. Ezzel a jelszóval tud majd bejelentkezni.

AZ ELSŐ BEJELENTKEZÉS

A bejelentkezés után megjelenik az Ön felhasználói adatlapja. A főablakban a köv. menü található:

Megtekintés - általános információk jelennek meg az adatlapjáról

Szerkesztés - itt változtathat az adatlapján

Követés - itt találja az összes Ön által létrehozott prezentációt, vagy a feltöltött képeket A fényképek hozzáadásához a prezentáció alatti KÉPEK c.részre klikkeljen. Ezt követően Ön feltöltheti ill. változtathatja a képeit. Ajánljuk az 500 x 375 pix., 1 MB / 1 foto felbontású képek alkalmazását.

VÁROSOKNAK, FALVAKNAK SZÓLÓ INFORMÁCIÓK

A PREZENTÁCIÓ VÁROSOK/FALVAK MEGVÁLTOZTATÁSÁNAK LEGEGYSZERŰBB FORMÁJA. Ha változtatni szeretné prezentációját, kövesse a következő lépéseket:

1. Jelentkezzen be felhasználói nevével és jelszavával. A név és jelszó már konkrétan kialakított. Kérelmezésre küldjük e-mailben. A városok és falvak prezentációihoz csak a város és falu tud egyéni jelszóval hozzáférni.

2. Keresse ki az Ön által keresett prezentációt megyék, valamint kistérségek alapján a VÁROSOK / FALVAK c. rész alatt.

3. Nyissa meg a prezentációt városok/falvak

4. Klikkeljen a SZERKESZTÉS c. részre.

5. Ön megváltoztathatja a prezentációt a mentéshez pedig klikkeljen a MENTÉS – re.

6. Képeket hozzáadni, ill. változtatni a KÉPEK címszó alatt tud. Ajánljuk az 500 x 375 pix., 1 MB / 1 foto felbontású képek alkalmazását. Minden Ön által változtatott prezentáció hitelesítésre kerül az adminisztrátorhoz. Amíg nem kerül hitelesítésre, további változtatás nem lehetséges. Csakis az adminisztrátor általi hitelesítés után /max. 24 ó./ jelenik meg a prezentáció és kerülhet újabb változtatásra sor.

A városi és falusi prezentáció tartalmazhat:

- korlátlan mennyiségű szöveget, az önkormányzat elérhetőségi adatait, általános információkat.

- egy képet, amely a prezentáció fenti részében jelenik meg. Ajánljuk az 500 x 375 pix., 1 MB / 1 foto felbontású képek alkalmazását. Kérjük, a képek elnevezését ékezetek nélkül tüntesse fel.

- korlátlan mennyiségű szöveget és dokumentumokat a prezentáció alatt a MELLÉKELT FÁJL segítségével lehetséges csatolni. Ezek a dokumentumok a prezentáció alatt jelennek meg, letöltésük engedélyezve lesz.

- 12 db képet lehet mellékelni a prezentációhoz. A képeket hozzáadni a KÉPEK címszó alatt lehet. Ajánljuk az 500 x 375 pix., 1 MB / 1 foto felbontású képek alkalmazását. Kérjük, a képek elnevezését ékezetek nélkül tüntesse fel.

- a további, korlátlan mennyiségű képeket a fő fotogalériába küldheti, ahol az Ön kérésére különálló kategóriát hozunk létre.

* Képek hozzáadása a FŐ FOTOGALÉRIÁBA: A bejelentkezés után klikkeljen az ONLINE PREZENTÁCIÓ HOZZÁADÁSA-ra, majd válassza ki a KÉP lehetőséget. Ezt követően az előre beállított menü alapján járunk el – kiválasztjuk a kategóriát, ahová a képet szeretnénk feltölteni /ajánljuk az 500 x 375 pix., 1 MB / 1 foto felbontású képek alkalmazását. Kérjük, a képek elnevezését ékezetek nélkül tüntesse fel.

ONLINE PREZENTÁCIÓ HOZZÁADÁSA

Aktualitások – az aktualitások hozzáadásának lehetősége. Az aktualitás általános jellegű információ a nyilvánosság számára. Az aktualitás a bevezető oldalon jelenik meg az adminisztrátor jóváhagyását követően. Az alkalmatlan aktualitások nem lesznek publikálva. Az aktualitás csakis az adminisztrátor jóváhagyása után jelenik meg, max. 24 órán belül.

Rendezvények – szervezett rendezvények hozzáadásának lehetősége.

Az én kirándulásom – kirándulás hozzáadásának lehetősége, melyben Ön is megoszthatja élményeit a honlap látogatóival.

Kép – fénykép hozzáadása az adott kategóriába. A fénykép csakis az adminisztrátor jóváhagyása után jelenik meg, max. 24 órán belül.

Turizmus – turizmus Magyarországon. Prezentáció hozzáadása a turizmusba kategóriába.